vælg et emne
... eller vælg et emne

Island, Færøerne og Grønland i styrket samarbejde

Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge har været på orienteringsrejse til Island, hvor han underskrev en aftale mellem de tre sundhedsministre i Vestnorden


Aftalen har til formål at styrke og udvikle samarbejdet indenfor Sundhedsområdet mellem de tre lande. Overordnet er der lagt op til at fremme samarbejdet gennem årlige møder, dialog, udveksling af ideer og videns udveksling. Ministrene kan nedsætte arbejdsgrupper og udvalg til at afdække eller initiere indsatser projekter og lignende indenfor Sundhedsområdet.


På billedet ses Steen Lynge med den islandske sundhedsminister Kristján Þór Júlíusson samt færøske sundhedsminister Karsten Hansen.

Sundhedsvæsnet har allerede et aldeles godt samarbejde med Landshospitalet i Reykjavik. På det 3 dage lange orienteringsbesøg blev der blandt andet tid til et besøg på hospitalet.
En patient fra Østgrønland, som blev akut-transporteret til Island, efter en ulykke, fik også besøg af Steen Lynge.

”Hospitalet gør deres arbejde godt og professionelt. Jeg sætter pris på, at vi har dette samarbejde med Island, som giver os flere muligheder for hjælp til vores syge”.

Det blev også til et møde med patientkoordinator Gerth Larsen samt et orienteringsbesøg i Keflavik lufthavn, for at se hvordan en kommerciel lufthavn drives.

For yderligere information, kontakt:
Ministersekretær
Lea Holm
E-mail: leah@nanoq.gl

Direktionssekretær
Louise Elberg Pedersen
E-mail: loep@nanoq.gl