vælg et emne
... eller vælg et emne

Candys Foundation støtter tandsundheden

Departementet for Sundhed har modtaget den glædelige meddelelse om, at Candys Foundation har valgt at donere knap 6 mio. kr. til indførelse af digital røntgen på tandklinikkerne.

Donationen er givet til indkøb af røntgenprogram og røntgenudstyr, særlige kameraer, nye computere og midler til på sigt at integrere røntgensystemet med sundhedsvæsenets elektroniske patientjournal.

-”Det er utroligt glædeligt, at Candys Foundation igen har valgt at støtte det grønlandske sundhedsvæsen med denne meget flotte donation til tandplejen. Der er ingen tvivl om, at indførelsen af digital røntgen vil give en mærkbar forbedring for både personalet i tandplejen og patienterne”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen

-”Med digital røntgen kan vi hurtigt og effektivt tage de nødvendige røntgenbilleder. Vi skal ikke bruge tid på fremkaldelsen af billederne, og det bliver langt nemmere at vise patienten og de pårørende billederne, når vi kan hente dem frem på vores computerskærme. Det vil også give et bedre arbejdsmiljø på tandklinikkerne, fordi vi fremover ikke skal bruge røntgenvæsker og dermed undgår at blive udsat for kemikaliedampe,” siger cheftandlæge Olina Hansen og fortsætter:

”- Alt i alt er donationen en stor hjælp i forhold til vores forebyggende indsatser, som er beskrevet i Cariesstrategien. Vi har også fået midler til indkøb af særlige kameraer, der kan optage inde i munden. Det betyder, at patienten kan følge med, når vi undersøger tænderne. Det vil formentlig øge patienternes interesse og motivation for at gøre den nødvendige indsats derhjemme, når vi under selve undersøgelsen kan vise, hvor de skal være ekstra opmærksomme med tandbørste og tandtråd”.

Candys Foundation har tidligere støttet det grønlandske sundhedsvæsen med midler til anskaffelse af en MR-scanner til Dronning Ingrids Hospital.

For yderligere oplysninger kontakt cheftandlæge Olina Hansen på tlf: +299 34 43 94 eller e-mail: olha@peqqik.gl