vælg et emne
... eller vælg et emne

Skridt på skoleskemaet

16-06-2016

Fire skoleklasser fra skoler i Nuuk deltog i pilotprojektet ”Skole-Skridt”, som sætter fokus på bevægelse og socialt samvær i skoletiden. Alle elever i de deltagende skoleklasser skulle gå med en skridttæller i skoletiden hver dag i to uger.

Vinderen blev 6b fra Kanngilliinnguit Atuarfia. Foto: Departementet for Sundhed

Departementet for Sundhed og Livsstilsgruppen står bag pilotprojektet. Det er planen at gøre projektet landsdækkende på sigt. Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen, udtrak en vinder blandt de klasser, hvor eleverne gik mere end 10.000 skridt om dagen. Vinderen blev 6b fra Kangillinnguit Atuarfia.

-”Vi ved, at fysisk aktive børn har højere trivsel og klarer sig bedre i skolen. Målsætningen i Inuuneritta II er en times skemalagt fysisk aktivitet for alle skolebørn. Pilotprojektet ”Skole-Skridt” understøtter dette mål og viser samtidig, at der er mange måder at få mere fysisk aktivitet ind i skoledagen,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen.

Baggrunden for pilotprojektet er, at videnskabelige undersøgelser viser, at det at gå med en skridttæller stimulerer til fysisk aktivitet, og at folk dermed går mere end de plejer.

Som opfølgning på projektet blev lærerne spurgt om deres oplevelse af at deltage i projektet.  Det præger lærernes udtalelser, at både de og eleverne har oplevet pilotprojektet som noget positivt. En lærer udtaler:

- ”Det var så godt. Eleverne har bevæget sig mere. For eksempel så har de ikke før ønsket, at vi skulle ud og gå tur. Det ville de gerne nu. De vil så gerne”.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på tlf. +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl.