vælg et emne
... eller vælg et emne

Rygestoprådgivere i grønlandske virksomheder

24-03-2014

Nu får private virksomheder muligheden for at uddanne egne rygestoprådgivere

Partnerskabet mellem CSR Greenland og Departementet for Sundhed og Infrastruktur har indgået en aftale med Kræftens Bekæmpelse om afholdelse af kursus til rygestoprådgiver for grupper i uge 22 – Røgfri Uge.

Det er ikke tilfældigt at den første indsats er rettet mod rygning. Rygning er en af de største trusler mod folkesundheden i Grønland. 66% af den voksne befolkning ryger og det har store økonomiske konsekvenser for både arbejdspladser, sundhedsvæsenet, og samfundet generelt”, siger Steen Lynge, Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur.

Derud over er 2014 udnævnt til indsats år for forebyggelse af rygning i Naalakkersuisuts folkesundhedsprogram Inuuneritta II. På baggrund af dette er det helt naturligt at sætte fokus på rygning i partnerskabets første indsats.

Kurset henvender sig til virksomheder, der vil arbejde aktivt med at bidrage til sundere vaner for deres medarbejdere igennem en målrettet indsats på rygning. Kurset er for alle medarbejdere, som har en interesse i at arbejde med rådgivning af kolleger om rygestop. Undervisningen omfatter både teori og praksis om rygeafvænning og rådgivning. Samtidig giver det kendskab til nogle konkrete redskaber som rygere kan bruge for at få succes med deres rygestop.

Dette kursus er første tiltag, der realiseres i den netop fornyede partnerskabsaftale. Både Departementet for Sundhed og Infrastruktur samt CSR Greenland glæder sig over, at samarbejdet om folkesundheden nu begynder at tage form og bliver til konkrete tiltag”, siger Lotte Frank Kirkegaard, Projektleder i CSR Greenland.

Fremadrettet vil der dog også blive sat fokus på andre sundhedsområder efterhånden som samarbejdet for at forbedre folkesundheden udvikles.

Tilmelding til kurset
Mere information om indhold og tilmelding til kurset kan findes her


For yderligere oplysninger, kontakt:
Sundhedsfaglig konsulent
Nadja Frederiksen
telefon +299 34 66 76
e-mail nafr@nanoq.gl

eller
Projektleder i CSR Greenland
Lotte Frank Kirkegaard
telefon +299 36 37 16
e-mail lotte.kirkegaard@csr.gl