vælg et emne
... eller vælg et emne

Fisk i dit fjernsyn

13-11-2018

Vi vil give børn lyst til at spise fisk og deltage aktivt i madlavningen. Det er den fælles mission for Departementet for Sundhed, Royal Greenland og KNR, som netop har indgået en samarbejdsaftale om at producere fem tv-udsendelser for børn om fisk og kunsten at lave lækre fiskeretter.


Foto: KNR

Udsendelserne tager udgangspunkt i kogebogen AALISA – IGASA – NERISA – Børnenes egne fiskeopskrifter, som blev udgivet af Departementet for Sundhed i 2017. Målet er at omsætte den inspirerende og handlingsanvisende tilgang fra bogen til et tv-univers, hvor underholdning og læring smelter sammen i en højere enhed og bliver til børne-tv af høj kvalitet. 

Udsendelserne tilrettelægges i tæt samarbejde med KNRs Wowow redaktion. Maria Motzfeldt bliver vært for programmet, sammen med de børn, hun inviterer med i studiet. Der vil de introducere seerne for forskellige typer fisk og vise, hvor nemt og sjovt det er at tilberede de lækreste fiskeretter. Undervejs vil seerne blive klogere på sundhed, madlavning, fiskeri og på den historie og kultur, som knytter sig til fisk. 

Med projektet vil parterne udbrede kendskabet til fiskeriet, som er landets bærende erhverv, og til de 10 kostråd fra Ernærings- og Motionsrådet. Særligt rådene om at spise fisk ofte og at lade børn deltage aktivt i madlavningen. 

Fisk er en fantastisk og sund råvare, så der er al mulig grund til at lade børnene gå i køkkenet og lave en lækker fiskeret til middagsbordet allerede i dag. Børnene kan hente inspiration i fiskekogebogen AALISA – IGASA – NERISA, som blev uddelt til alle elever på mellemtrinnet som en julegave i 2017. Bogen kan lånes på biblioteket, og den kan hentes i elektronisk form her på Peqqik.gl

Produktionen af de 5 tv-udsendelser starter nu, og de vil blive vist på KNR i løbet af 2019.


For yderligere oplysninger kontakt:
Departementet for Sundhed: Afdelingschef Kirsten Fencker på telefon: +299 34 69 06 eller e-mail: kfen@nanoq.gl

Royal Greenland: Salgschef Malik Hegelund Olsen på mobil: +299 58 57 57 eller e-mail: malo@royalgreenland.com

KNR: Radiochef Masaana Egede på telefon: +299 36 15 00 eller e-mail: meg@knr.gl