vælg et emne
... eller vælg et emne

Styr det – lad det ikke styre dig

13-03-2014

Uge 18 er ugen, hvor vi sætter ekstra fokus på alkoholkultur, drikkemønstre og genstandsgrænser i hele landet. I år er temaet ”Styr det – lad det ikke styre dig”.

I forbindelse med Uge 18 har det været muligt at søge om midler til afholdelse af Uge 18 arrangementer. Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge, har valgt at imødekomme ansøgninger fra 9 byer, 26 bygder og et fåreholdersted.

Under overskriften ”Styr det – lad det ikke styre dig” tager Uge 18 udgangspunkt i de fællesskaber vi er i, og forsøger herigennem at skabe rammerne for en god dialog omkring brugen af alkohol.

Naalakkersuisut ønsker, at fortsætte med og styrke det forebyggende arbejde på misbrugsområdet, så vi på sigt får nedsat overforbrug af alkohol i befolkningen og dermed bedre livskvaliteten for specielt børn, unge og familier. Uge 18 er et af mange tiltag, der skal medvirke til at sikre dette”, udtaler Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge og fortsætter:

Fokus på alkoholkulturen gennem årene har været med til at nedbringe alkoholforbruget, men stadig er det vores drikkemønster der skaber problemerne. Der er en tendens til at overse, at børn og unge ser, hvad de voksne gør og ikke det de siger. Børn registrerer, hvad alkohol er, hvordan det kan bruges og hvordan påvirkede voksne begår sig.
Hvis vi ønsker at ændre alkoholkulturen, skal vi voksne være forbillede for vores børn. Det handler om at se og forandre brugen af alkohol i sociale sammenhænge – i hjemmet, i bylivet, i idrætsverdenen, ved koncerter og fester
”.

Uge 18 tager i år også afsæt i de tre råd fra Alkohol- og Narkotikarådet vedrørende alkoholmisbrug:

  • Børn og unge under 18 bør helt undgå at drikke alkohol.
  • Er du gravid – undgå alkohol. Prøver du at blive gravid – undgå alkohol.
  • Max 4 genstande ved samme lejlighed.