vælg et emne
... eller vælg et emne

Nyt testcenter og ny procedure i Nuuk

09-10-2020

Gældende fra i dag, fredag d. 9. oktober, får rejsende mellem København og Nuuk allerede besked om, hvornår de skal 5. dagstestes efter ankomst til Nuuk, når de checker ind hos Air Greenland i Københavns Lufthavn.

Det er et stort arbejde at koordinere og sikre kontakten til alle rejsende, men det er nu muligt gennem et samarbejde mellem Selvstyret, Sundhedsvæsenet og Air Greenland.

Testcenter åbner snart
 Rejsende fra i dag, fredag den 9. oktober bliver de første, der skal re-testes i det nye testcenter, nemlig tirsdag den 13. oktober. Det forventes at alle re-test af rejsende uden symptomer foretages på det nye testcenter fra den dato. Rejsende og personer med symptomer på COVID-19 skal fortsat testes på Dronning Ingrids Hospital (DIH).

 Det betyder at:
•Booking for 5. dagstest ved testcenteret i midtbyen, sker forud for afrejse og bookingtiden udleveres til den rejsende ved check in i København.
•Rejsende og personer med symptomer på COVID-19, skal forsat testes på DIH. Tid skal bestilles gennem telefonisk kontakt til Sundhedsvæsenet på tlf.: 344400.

Kontakt ved symptomer
Har du symptomer på COVID-19 skal du ikke møde op i testcentret eller på DIH. Du skal bestille tid forinden på tlf. 344400, hvor der bookes en tid til dig. Testningen vil blive foretaget på DIH. 
Ved symptomer følges Landslægens anvisninger på nun.gl, indtil man er symptomfri.

Testcenter åbent til aftalte tider
 Testcenteret har kun åbent til de aftalte tider. Dette for at sikre optimal brug af ressourcer og for at undgå kødannelse og dermed mindske risikoen for smittespredning mest muligt.

Hvordan kommer jeg til testcenteret?
Testcenteret ligger ved siden af Brugsen i midtbyen (Det tidligere ”Kalaaliaraq”).

Kun patienter med tid til podning må møde op i testcenteret. Pårørende skal vente udenfor. Mindreårige må have én pårørende med til test.

Har du spørgsmål vedr. test?
Så kontakt Testcentret på tlf: 344020 (kl. 13-14, dog ikke søndag)