vælg et emne
... eller vælg et emne

Uge 18 – God start på livet

26-04-2019

Uge 18 er ugen, hvor vi sætter vores alkoholkultur og drikkemønstre til debat. Med årets tema: ”God start på livet” sættes der fokus på at give vores børn den allerbedste start på livet allerede under graviditeten.

- Ved at undgå alkohol under graviditet og amning samt i familielivet med småbørn, og have fokus på at give vores børn en tryg og omsorgsfuld opvækst, kan vi styrke børnenes forudsætninger for at få et godt og langt liv, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen.

Uge 18 markeres over hele landet. I år har Naalakkersuisoq, Martha Abelsen, imødekommet ansøgninger fra 10 byer og 26 bygder om tilskud til afholdelse af Uge 18 arrangementer. 

- Det er dejligt, at der er så stor interesse for og opbakning til at markere Uge 18. Flere byer og bygder har valgt at markere årets tema ”God start på livet” ved at arrangere en masse gode aktiviteter for borgerne. Jeg håber, at deltagelsen bliver stor, og at debatten bliver livlig, siger Naalakkersuisoq Martha Abelsen og fortsætter:

- Som forældre har vi ansvaret for at give vores børn de bedste muligheder for at vokse sig store og sunde. Det gør vi blandt andet ved at vælge alkohol fra under graviditeten, i ammeperioden og i småbørnsfamilien. Heldigvis er dette et helt naturligt valg for langt de fleste børnefamilier. De familier som har problematisk forbrug af alkohol, skal vi støtte i at stoppe med at drikke. Derfor arbejder vi ihærdigt på at skabe gode tilbud til familierne.

I dag er der en række tilbud til familier, der har brug for hjælp til at komme ud af en alkoholafhængighed. Familierne kan få hjælp gennem Tidlig Indsats og Allorfik, som tilbyder gratis behandling til alle borgere. MANU forældreforberedelse har udviklet et særtilbud til gravide og småbørnsforældrene, som har et problematisk forbrug af alkohol eller hash

Uge 18 tager afsæt i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II’s mål om at forebygge, at børn og unge starter et misbrug, at begrænse synligheden af påvirkede voksne og at reducere alkoholforbruget mest muligt.


Læs mere om Uge 18 på: www.peqqik.gl/uge18


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på tlf.: +299 554160 eller e-mail: ihla@nanoq.gl