vælg et emne
... eller vælg et emne

Fiskekogebog i børnehøjde

19-01-2018

Denne jul fik alle skolebørn på mellemtrinnet en gave fra Departementet for Sundhed i form af fiskekogebogen: ”Aalisa – Igasa – Nerisa.” Med dennne bog i hånden er dit barn godt rustet til selv at gå i køkkenet og kreere velsmagende og sunde måltider med fisk til hele familien.

Fisk er en fantastisk og sund råvare, og der er rigtig mange gode grunde til at sætte fisk på menuen flere gange om ugen. Et af Ernærings- og Motionsrådets 10 kostråd er, at vi bør spise fisk og fiskepålæg ofte. Dette vigtige budskab skal fiskekogebogen ”Aalisa – Igasa – Nerisa” være med til at udbrede.

-”Det er en stor glæde at kunne give børnene en kogebog, som er skrevet specielt til dem. Målet er, at inspirere børnene til selv at gå i køkkenet og lave lækre og sunde fiskeretter. Vi ved, at når børn får lov til at deltage i madlavningen, så øger det deres interesse for og lyst til at smage på maden,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain og fortsætter:

- ”Jeg håber, at børnene og deres familier vil tage rigtig godt i mod bogen og bruge den flittigt. Forhåbentlig vil der blive lavet mange gode fiskemåltider på baggrund af bogen, som familierne kan samles om og nyde. Det vi spiser, er meget vigtigt for vores sundhed, men det at samles om maden og tale om stort og småt er også rigtig vigtigt. Mad handler ikke bare om næring, men også om at være sammen og have det hyggeligt.”

”Aalisa – Igasa – Nerisa” indeholder en masse gode tips til madlavningen, og nyttig viden om fisk. I bogen finder du mange lækre fiskeopskrifter, som er indsendt af børn fra hele landet. Opskrifterne er udførligt beskrevet med trin-for- trin vejledninger. Prøv for eksempel de saftige fiskeboller i karry, den uovertrufne krydrede nudelsalat med fisk eller den helt nye og spændende ret, Mama Ufo. 

Hvis du ikke har et barn på mellemtrinnet, men brænder efter at få fingre i bogen, så fortvivl ikke. Du kan downloade bogen her på Peqqik.gl 
I løbet af januar vil bogen blive udsendt til alle landets biblioteker, så det fremover også vil være muligt at låne den på dit lokale bibliotek.

Børnenes fiskekogebog: ”Aalisa – Igasa – Nerisa” bliver præsenteret af Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain ved et arrangement i Selvstyrets Kantine under kulturnatten i Nuuk den 20. januar. Der vil være smagsprøver på flere af retterne og mulighed for at vinde et eksemplar af bogen.

”Aalisa – Igasa – Nerisa” er udgivet af Departementet for Sundhed. Mad-entusiasten Anne Nivíka Grødem har været projektleder på udgivelsen. Grafiker Maria Motzfeldt har stået for layoutet og Christian F. Rex har lavet bogens fine illustrationer. 


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl