vælg et emne
... eller vælg et emne

Nye scannere sikrer forbedret og fremtidssikret behandling

03-11-2017

Med to nye CT-scannere er behandlingen for årligt ca. 2500 patienter i sundhedsvæsenet nu forbedret og fremtidssikret. Sådan lyder den gode nyhed fra sundhedsvæsenet.

Godt nok har de første patienter allerede fået gavn af de nye scannere, men det afholdte ikke omkring 50 gæster for at fejre den officielle indvielse af det avan-cerede udstyr torsdag den 2. november.
- De to scannere vil få stor betydning for rigtig mange mennesker, ikke mindst fordi de med bedre billedkvalitet vil kunne bidrage til en bedre ud-redning. Med denne opgradering er sundhedsvæsenet sikret mange år fremover i forhold til at kunne tilbyde behandling efter moderne standar-der, sagde styrelseschef Malene Marie Nielsen. 

Ledende overlæge fra medicinsk område Folmer Lynggaard holdte også tale og fremhævede blandt at CT scanning er en hjørnesten i diagnostik af kræftsygdomme og ved akutte ulykker samt svær tilskadekomst. Og at scannerne også vil betyde forbedringer indenfor hjertescanning. Han understregede desuden at fordelen ved at have to scannere er at sundhedsvæsenet altid vil have mulighed for at udføre disse undersøgelser selvom der skulle være nedbrud på den ene scanner.

Departementschef i Departement for Sundhed, Tine Pars, klippede papirsnoren over og mens alle gæster blev inviteret ind for at se det nye udstyr, blev der
ivrigt og nysgerrigt spurgt ind til praksis og muligheder med nyerhvervelsen.
      

Kontakt:
For nærmere information kontakt da styrelseschef Malene Marie Nielsen på telefon: +299 34 43 93 eller e-mail: sundhedsledelsen@peqqik.gl