vælg et emne
... eller vælg et emne

Ny Landslæge med bred erfaring

07-08-2017

Naalakkersuisut har tilbudt Henrik L. Hansen stillingen som Landslæge med tiltrædelse 1. oktober 2017. Henrik L. Hansen har en baggrund i det danske embedslægevæsen, som Landslæge på Færøerne og som læge i Danmark, på Færøerne og internationalt.

Henrik L. Hansen kommer fra en stilling som ledende embedslæge i Region Syddanmark og fungerende Landslæge på Færøerne. Han er uddannet speciallæge i samfundsmedicin og har desuden en Ph.D.-grad inden for epidemiologi og statistik. Han har bred erfaring med tilsynsområdet og erfaring med at levere sundhedsfaglig rådgivning i politisk styrede organisationer. 

-”Jeg ser frem til at byde Henrik L. Hansen velkommen i stillingen som Landslæge. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en så erfaren og højt kvalificeret kandidat. Jeg og resten af Naalakkersuisut glæder os til samarbejdet”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

-”Jeg søgte stillingen, fordi jeg gerne vil bidrage til den fortsatte udvikling af sundhedsområdet. Jeg ser frem til at møde mine nye kollegaer og til at tage fat på de mange spændende og udfordrende opgaver som ligger og venter,” udtaler Henrik L. Hansen.

Landslæges primære opgave er at sikre Naalakkersuisut et solidt beslutningsgrundlag i udviklingen af initiativer på landslægeområdet i samarbejde med relevante samarbejdsparter i ind- og udland. 
Landslægen har mange andre opgaver herunder: at overvåge og følge udviklingen i befolkningens sundhedstilstand, at rådgive andre myndigheder om sundhedsmæssige forhold og at føre tilsyn med kommunernes og sundhedsvæsenets institutioner og det sundhedsfaglige personale.

Landslægeembedet udarbejder også vejledninger til sundhedspersonalet, sagsbehandler sundhedsfaglige patientklager og udsteder grønlandsk autorisation til sygeplejersker. 

Læs mere om Landslægeembedet og Landslægens opgaver på www.nun.gl

For nærmere information kontakt Ministersekretær Nauja Møller på mobil +299 58 26 54.