vælg et emne
... eller vælg et emne

Mmmh Mamaq madkasser til de nye elever

16-08-2017

Første skoledag er en stor dag, og skoletasken er pakket med høje forventninger og nyspidsede blyanter. Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain ønsker de nye skoleelever tillykke med skolestart, med en gave i form af en madkasse, der kan bruges til sunde og lækre madpakker, som kan give eleverne energi til skoledagen.

-”Det vi spiser og drikker har rigtig stor betydning for vores velbefindende og for vores koncentrationsevne. Ikke mindst skolebørn har brug for en sund og nærende kost, så de kan klare de udfordringer og krav, de møder i løbet i af dagen”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain og fortsætter:

-”Jeg håber, at eleverne bliver glade for deres nye Mmmh Mamaq madkasse, og at den vil blive brugt til sunde og lækre madpakker, som kan give dem energi til skoledagen.” 

Under overskriften Mmmh Mamaq sætter Departementet for Sundhed i disse år fokus på de officielle anbefalinger for sund kost: Ernærings- og Motionsrådets 10 kostråd. 

En sund madpakke følger de 10 kostråd: Den sparer på salt, fedt og sukker. Til gengæld indeholder den grønt, fuldkorn, pålæg, fisk og frugt. Med en flaske iskoldt vand i skoletasken til at slukke tørsten i, er eleverne rigtig godt rustet til skoledagen.

Kost er et indsatsområde i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II. Målene på kostområdet er, at befolkningen følger Ernærings- og Motionsrådets anbefalinger og får en alsidig kost, der fremmer sundheden, samt at udviklingen i forekomsten af overvægt og fedme bremses. 

Læs mere om Inuuneritta II og kost her på Peqqik.gl.
På hjemmesiden Atualiiliv.gl finder du også gode råd om den rette kost til dit skolebarn. 

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl