vælg et emne
... eller vælg et emne

Borgermøder om alkohol

09-08-2017

Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain har nu afholdt borgermøder om det kommende forslag til Inatsisartut om en ny alkohollov i Sisimiut, Sarfannguit og Itilleq.

Under borgermøderne deltog borgere, der var interesseret i at høre mere om selve forslaget og give udtryk for deres forskellige meninger til lovforslaget.

Der var to budskaber fra borgerne, der gik igen i alle de tre besøgte steder. Det første budskab var, at borgerne bakker op om stramningerne i alkoholloven, da de ikke længere ønsker at være vidne til den omfattende misbrug, der er i samfundet.

Det andet budskab var, at alle har et samfundsansvar, også butikker og værtshuse der sælger alkohol. De ser til dagligt, at unge under 18 år sælger alkohol og cigaretter i butikkerne, og at der sælges alkohol til synligt berusede kunder både i butikker og på værtshuse. Borgerne gav udtryk for at butikker og værtshuse også bør være en del af den forebyggende indsats og ikke bidrage til misbrug, blot for at tjene penge.

I aften afholder Agathe Fontain borgermøde i den gamle kirke i Maniitsoq kl. 19.00. I morgen drager hun videre til Nuuk, hvor hun vil besøge bygderne Napasoq og Atammik på vejen.

For nærmere information kontakt Ministersekretær Nauja Møller på mobil +299 58 26 54.