vælg et emne
... eller vælg et emne

Inuuneritta Puljen støtter 26 sunde projekter

08-05-2017

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, har netop uddelt 279.000 kr. fra Inuuneritta Puljen. I år støtter puljen 26 projekter, der arbejder for at gøre Grønland sundere.

- ”Jeg er rigtig glad for, at der igen i år har været stor interesse for at søge midler fra Inuuneritta Puljen. Det viser, at der er mange ildsjæle i vores land, som brænder for at lave sunde projekter. Selv om projekterne er meget forskellige, har de det til fælles, at de hver især kommer til at gavne sundheden lokalt,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Projekter der retter sig mod børn, unge og familier er blevet prioriteret højt i år. Det gælder særligt projekter, der fokuserer på områderne mental sundhed og forebyggelse af rygning, alkohol, hash og snifning, samt forebyggelse af selvmord. Nogle af de projekter, der modtager støtte fra Inuuneritta Puljen i år, er:

• TIMIGA projektet, som udføres af læge- og sygeplejestuderende. Projektet går ud på, at de studerende tager ud og møder borgerne, som frit kan spørge ind til sundhed, sygdomme og kroppens funktion. TIMIGA vil også videreformidle information og relevante værktøjer til at opnå en sundere livsstil, og udbrede viden om, hvordan man forebygger sygdom.
 
• Forebyggelse af hashrygning og cigaretrygning i Sisimiut. Projektet har fokus på de unge, og på uddannelsesinstitutioner som fx Folkeskolen, GUX og KTI - Teknikimik Ilinniarfik.

• Sorggruppe i Paamiut, som sætter fokus på selvmordsforebyggelse. Sorggruppen blev stiftet sidste år, og gruppen mødes en gang om ugen. 

• Legeplads for børnene i bygden Nutaarmiut, hvor der i dag ikke findes en legeplads. 

Næste ansøgningsfrist til Inuuneritta Puljen er 1.april 2018. Du kan læse mere om Inuuneritta Puljen på www.peqqik.gl


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl