vælg et emne
... eller vælg et emne

Naalakkersuisut fortsætter arbejdet mod hash

27-01-2017

Naalakkersuisut fortsætter arbejdet med ”National indsatsplan mod hash”

- ”I lyset af den igangværende debat om, hvordan vi bedst sætter ind i forhold til at forebygge hashmisbrug i vores samfund, vil jeg gerne rette opmærksomheden mod ”National indsatsplan mod hash”, som udgør grundlaget for det forebyggende arbejde i forhold til misbrug af hash,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

-”Naalakkersuisut fortsætter arbejdet med ”National indsatsplan mod hash”, som blev fremlagt af den forrige koalition ved forårssamlingen 2016. Indsatsplanen går på tværs af fagområderne, for når det gælder forebyggelse af hash, er vi nødt til at samarbejde på tværs af sektorerne,” siger Agathe Fontain og fortsætter:

-”Forebyggelse af hash er et samfundsanliggende. Derfor er jeg også meget åben for og modtagelig for ideer fra virksomheder og borgere, der kan medvirke til at forebygge brugen af hash.”
 
”National indsatsplan mod hash” beskriver en række konkrete initiativer, som alle skal medvirke til at forebygge misbrug af hash. Nogle indsatser hører under sundhedsområdet, andre under uddannelsesområdet og andre igen under finans- og justitsområdet.

-” På sundhedsområdet er indsatserne knyttet til det igangværende arbejde på misbrugsområdet og til handleplanen for alkoholområdet. Indsatsplanen tager udgangspunkt i Naalakkersuisuts samlede strategi og målsætning for folkesundheden, Inuuneritta II. Derfor sigter planen særligt mod forebyggelse rettet mod børn og unge,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Nogle af indsatserne i ”National indsatsplan mod hash” er allerede påbegyndt, mens andre indsatser endnu ikke er finansieret. 

”National indsatsplan mod hash” kan læses her på Peqqik.gl
 
For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl