vælg et emne
... eller vælg et emne

Tasersuup Atuarfia vandt Skole-Skridt

20-12-2016

Hop, dans, gå, løb. Alle kneb gjaldt i kampen om at få flest skridt på skridttælleren for de otte klasser, der deltog i Departementet for Sundheds pilotprojekt, Skole-Skridt. Selvom der kun skulle kåres én vinder, fik alle deltagerne del i de positive gevinster ved mere bevægelse i skoletiden.

Pilotprojektet Skole-Skridt sætter fokus på bevægelse og socialt samvær i skoletiden.  Alle elever i de deltagende klasser skulle gå med en skridttæller i skoletiden hver dag i tre uger. Opgaven lød på at gå så mange skridt som muligt. De otte klasser som deltog i pilotprojektet i november 2016 kom fra Qaqortoq, Aasiaat og Tasiilaq.

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, udtrak en vinder blandt de klasser, der havde klaret sig bedst. Vinderen blev 4.c fra Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq.

-”Fysisk aktive børn trives bedre, og de klarer sig bedre i skolen. Der er derfor al mulig grund til at arbejde med fysisk aktivitet i skoletiden. Inuuneritta II har som mål, at opnå en times skemalagt fysisk aktivitet dagligt for alle skolebørn. Projekt Skole-Skridt understøtter dette mål, og viser samtidig en metode til at få mere fysisk aktivitet på skoleskemaet”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Både lærere og elever har oplevet projektet som meget positivt. En af de deltagende lærere udtaler: ”Jeg synes, at projektet var rigtigt godt, da eleverne kunne finde en direkte årsag og lyst til at arbejde med bevægelse. Dette projekt havde de lyst til, så jeg skulle ikke gøre så meget, for at få det til at lykkes.”

Departementet for Sundhed står bag pilotprojektet, og det er planen på sigt, at gøre det til en årligt tilbagevendende, landsdækkende konkurrence. Flere videnskabelige undersøgelser viser, at når man bruger en skridttæller, så øger det bevidstheden om, hvor meget man bevæger sig. Dermed kan en skridttæller være et godt redskab til at blive mere fysisk aktiv. 


For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl