vælg et emne
... eller vælg et emne

Se billeder fra NUNAMED2016 konferencen

05-10-2016

I weekenden den 1.-2. oktober og mandagen med blev der holdt sundhedsfaglig konference i Nuuk.
Nuna Med-konferencerne har været afholdt hvert tredje år siden 1991 og Naalakkersuisoq for sundhed Doris Jakobsen bød velkommen.

I sin tale pegede Doris Jakobsen på betydningen af forskning, når der skal tages beslutninger og igangsættes sundhedsfremmende indsatser.
”Jeres forskning hjælper os, når vi skal se om vi er på rette vej i forhold til at nå vores mål. Både i forhold til folkesundheden, men også i forhold til sygdomsmønsteret generelt og sundhedsvæsnets tilbud til befolkningen. Vi lægger vægt på, at de forebyggende og sundhedsfremmende indsatser, som vi igangsætter, tager udgangspunkt i forskningsbaseret viden”, sagde Doris Jakobsen i sin velkomsttale.

På NUNAMED 2016, som havde overskriften 'Samarbejde for udvikling’, var der bl.a. plenumforedrag om Grønlands biologiske skatte af Aviaaja Lyberth Hauptmann, som er biolog på Københavns universitet, tuberkulose i Grønland af Ander Kock som er seniorforsker i infektionsepidemiologi og formand for Grønlandsmedicinsk selskab og et oplæg om læring af 25 års forskning i grønlandske flydeører af Preben Homøe klinisk professor i øre-næse-halssygdomme på Københavns universitet.
Der var også temasessioner om grønlandsk diabetesforskning, cancerforskning, om erfaringer fra 25 år med telemedicin i Nordnorge, om befolkningsundersøgelserne i Grønland 1993-2014 og om infektionssygdomme og vaccinationer.

Anders Koch afsluttede NUNAMED konferencen med en indbydelse til International Circumpolar Health Conference som afholdes i København 2018 arrangeres af Grønlands Medicinsk Selskab.
Næste NUNAMED afholdes i Nuuk 2019.

Se billeder nedenfor

 Velkomst på kunstmuseet af Asii Chemnitz.

 

 "Opvarmning" med Nina Kreutzmann Jørgensen

 

 

 

 Officiel åbning af Naalakkersuisoq for sundhed Doris Jakobsen.

 

En af arrangørerne - Gert Mulvad

 Grønlands biologiske skatte - Aviaaja Lyberth Haupmann.

 Velsmag fra havet - Ole g. Mouritsen.