vælg et emne
... eller vælg et emne

Hvem bliver årets Røgfri Klasse?

02-09-2016

Konkurrencen om at blive årets Røgfri Klasse er skudt i gang. Slip fantasien løs og lav den bedste ikke-ryger kampagne over temaet ”Tag snakken om tobak”, lyder Departementet for Sundheds opfordring til eleverne på mellemtrinnet.

Antallet af unge rygere er heldigvis faldende. Den seneste befolkningsundersøgelse viser, at det er hele 75 % af de 14-årige, der ikke ryger. Formålet med konkurrencen ”Røgfri klasse ” er at forebygge rygning ved at styrke børnenes bevidsthed om at træffe sunde valg og leve et sundt liv.

Der er tre krav til de klasser, der deltager i konkurrencen:

•    Alle i klassen skal være røgfri ved konkurrencens afslutning.

•    Der skal udarbejdes en ikke-ryger kampagne til at forebygge rygning blandt skolens elever. Temaet ”Tag snakken om tobak” skal indgå i kampagnen.

•    Der skal indsendes en beskrivelse af, hvilke tanker klassen har gjort sig i forhold til kampagnen, hvad klassen har lært om rygning, hvor lang tid klassen har brugt på at arbejde med kampagnen, og i hvilke fag klassen har arbejdet med kampagnen.  Det samlede materiale skal være modtaget i Departementet for Sundhed senest d. 18. november 2016.

Departementet for Sundhed har udsendt informationsmateriale om konkurrencen til alle landets skoler.

Sidste frist for at tilmelde sig til konkurrencen er 16. september 2016. Læs mere om konkurrencen her på www.peqqik.gl.

 

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl