vælg et emne
... eller vælg et emne

Mamartut Festival i Tasiilaq

16-09-2016

Det er ikke kun i Nuuk, at børnene kan se frem til en dag med fokus på madglæde og sundhed. Tasiilaq afholder også Mamartut Festival på lørdag den 17. september.

 -”Det er rigtig glædeligt, at Tasiilaq har grebet ideen med at afholde Mamartut Festival. Jeg har et stort ønske om, at festivalen kan blive en tilbagevendende begivenhed, som kan afholdes i flere byer i Grønland”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen.

-”Vi synes, at Mamartut Festival er et rigtig godt initiativ, som vi har lyst til at gennemføre i vores by, Det er meget positivt at opleve den store vilje, der er til at skabe en god og inspirerende dag om mad og sundhed for børnene og deres familier,” siger forebyggelseskonsulent i Tasiilaq, Margit Weismann.

Borgerne i Tasiilaq kan se frem til en spændende og lærerig dag. Politiet arrangerer crossfit for børn, sundhedsplejersken vil fortælle, hvordan man laver sund babymad, på skolen kan man smage sunde snacks og sundt knækbrød. Hallen stiller op med inspiration til ny og mere fedtfattig mad, og butiksrådet vil være til stede på dagen for en snak om, hvad borgerne kan bruge rådet til.

Selv vil Margit Weismann, som repræsentant for kommunen give nogle gode bud på sund mad uden for skibssæsonen med fokus på lokale råvarer.

Afholdelsen af Mamartut Festival er en del af markeringen af indsatsåret for kost i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II, som har fået overskriften ”Børn og kost”. Det er målet at lave en drejebog for, hvordan man kan afholde Mamartut Festival, så festivalen kan blive en tilbagevendende begivenhed, som kan gennemføres flere steder i landet.

Hvis du allerede nu har tanker om, at afholde Mamartut Festival i din by eller bygd, er du velkommen til at kontakte Departementet for Sundhed for sparring og støtte.

Læs mere om Mamartut Festival her på Peqqik.gl
eller følg festivalen på: Facebook/mamartutfestival. Du kan også fortælle, hvad sundhed og madglæde betyder for dig ved at bruge #mamartut på de sociale medier.  

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl eller Sundheds & forebyggelseskonsulent i Tasiilaq, Margit Weismann på telefon: +299 36 77 12