vælg et emne
... eller vælg et emne

Velbesøgt hash-debat

13-05-2016

Hashmisbrug er et stort problem i Grønland. Den seneste befolkningsundersøgelse viste, at 31 % af de unge mænd mellem 18 og 24 år røg hash jævnligt (mere end én gang om måneden) i 2014. Dette var en stigning fra 2005, hvor 20 % af mænd i samme aldersgruppe svarede at de røg hash jævnligt. Det er en meget bekymrende udvikling.

Derfor afholdt KNR i samarbejde med Departementet for Sundhed en debataften om hash den 11. maj. Mellem 60 og 70 borgere dukkede op til debataftenen.

Til debataftenen var der inviteret både eksperter fra politi, kommunen og børnetalsmanden samt politikere til panelet.

Debataftenen blev åbnet med en kortfilm om Mike Fly Leander, som er kommet ud af et liv med hashmisbrug og fået sit liv på ret spor igen. Efterfølgende fik eksperterne, der alle arbejder i tæt kontakt til borgerne, 5 minutter hver til at fortælle om, hvordan de oplever hashmisbrug som en udfordring i deres arbejde.

Ved spørgerunden var der stor interesse fra de fremmødte borgere for at stille spørgsmål til panellet, og der var ligeledes stort behov blandt borgerne for at fortælle om deres oplevelser med hashmisbrug.

Debatten fortsatte dagen efter i radioen, hvor der også var stor interesse fra borgerne.

De gode spørgsmål fra borgerne vil i videst muligt omfang blive indarbejdet i den kommende nationale indsatsplan mod hash.

Naalakkersuisoq for Sundhed og Departementet for Sundhed vil i den forbindelse takke KNR for det gode samarbejde med at sætte dette vigtige emne til debat og ikke mindst sige tusind tak til alle dem, som deltog i debataftenen og i radioprogrammet. Det er dejligt, at så mange ønsker at tage medansvar i bekæmpelsen af dette problem.

Filmen om Mike Fly Leanders vej ud af sit misbrug kan ses her
på Peqqik.gl

For yderligere oplysninger kontakt sundhedsfaglig konsulent Julie G. F. Kristensen på tlf: +299 34 66 28 eller e-mail: jgfk@nanoq.gl