vælg et emne
... eller vælg et emne

God behandling og i sikre hænder under AWG

18-03-2016

Mens de arktiske lege har kørt på fulde drøn i Nuuk har personalet på Dronning Ingrids Hospital sikret, at alle deltagere var i de bedste hænder.

 

Ekstra bemanding på skadestuen på Dronning Ingrids Hospital og akutte løsninger er blot nogle af de ting der den sidste uge har sikret behandlingsmuligheder for de ca. 2000 ekstra Nuuk-borgere.

”Alle deltagere har været i sikre hænder,” fortæller ledende regionslæge for Sermersooq Jesper Olesen. ”Forvridninger af knæ og led er de skader, der har været mest af,” oplyser han og tilføjer ” Vi havde en indlæggelse, men ellers forløb ugen roligt”

Strategi og beredskab

Ligesom mange andre instanser i landet tilrettelagde sundhedsvæsnet også på et tidligt tidspunkt sit beredskab ud fra at hovedstaden under Arctic Winter Games ville få et stort antal besøgende.

”Vi foretog en vurdering af de mulige skader eller ulykker, der evt. kunne opstå i forbindelse med arrangementet og lagde en strategi ud fra det,” forklarer Jesper Olesen.

Strategien har fx indbefattet en ekstra sygeplejerske om dagen og om aftenen, og en ekstra læge om dagen på skadestuen samt mulighed for akut assistance fra ortopædafdelingen, fysioterapien og tandlægerne.

God behandling

På trods af de ekstra folk i byen har antallet af patienter på byens skadestue ikke været betydelig større.

”Vi har ikke haft mange flere patienter end normalt,” fortæller Jesper, som dog stadig ikke kan oplyse de eksakte tal for behandlede i forbindelse med legene, da disse ikke er gjort op endnu.

De ekstra patienter der stiftede bekendtskab med det grønlandske sundheds-væsen under legene var dog positive og tilfredse med deres behandling.

”Folk gjorde udtryk for en tilfredshed og følte sig godt hjulpet,” afslutter Jesper Olesen.