vælg et emne
... eller vælg et emne

Naalakkersuisoq for Sundhed og borgmestre har underskrevet aftale om sundhed

27-11-2015

Sundere børn og unge. Misbrug skal forebygges. Alle skal have mulighed for uddannelse. Det er nogle af overskrifterne på den hensigtserklæring, som Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen og borgmestrene i landets fire kommuner Ole Dorph, Hermann Berthelsen, Jørgen Wæver Johansen samt viceborgmester Justus Hansen, nu har underskrevet.

Hensigtserklæringen er resultatet af to dages Sundhedskonference i starten af oktober i Katuaq, hvor politikere, en lang række fagpersoner, NGO’er m.fl. var samlet for at fokusere på folkesundheden.

Nu skal borgmestrene og Naalakkersuisoq for Sundhed tilbage til deres bagland og føre de overordnede mål ud i det daglige liv.

-Vi må handle nu. Lad os starte med vores børn. Alle børn bør have adgang til sunde fritidsaktiviteter. Vi er nødt til at give vore børn bedre rammer. Men vi skal også sørge for enkle ting, som at børn hver dag møder til tiden i skolen og har fået morgenmad. Børn og unge har brug for faste rammer, siger politikerne samstemmende.

Resultaterne fra den befolkningsundersøgelse, som blev fremlagt under konferencen, viste, at misbrug stadig er et markant problem i alle landets kommuner. Misbruget ødelægger familier, og det rammer børnene. Den negative sociale arv går igen fra generation til generation. Vi skal have brudt den negative sociale arv. Blandt andet derfor ønsker Naalakkersuisoq og borgmestrene arbejde for en mere integreret forebyggelse af børn og unges forbrug af hash og andre rusmidler, samt at skolerne opsøger forældre til børn, som er udeblevet fra undervisning.

Borgmestrene og Naalakkersuisoq for Sundhed har skrevet under på en hensigtserklæring, der har til formål at forny de eksisterende folkesundhedskontrakter foråret 2016.For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl