vælg et emne
... eller vælg et emne

Vær sammen og forebyg rygning

22-05-2015

De fleste voksne rygere ville ønske, de aldrig var startet. Lad os hjælpe vores børn og unge til at forblive røgfri!


De fleste voksne rygere ville ønske, de aldrig var startet. Lad os hjælpe vores børn og unge til at forblive røgfri! Sådan lyder opfordringen til de voksne, når Røgfri uge 22 afholdes for tredje gang. Rådet til forældrene lyder: Vær sammen med dit barn og støt det i en sund livsstil uden røg.

-”Antallet af unge rygere falder, og jeg vil arbejde for, at den gode tendens fortsætter. Det er hele 75 % af de 14-årige, der ikke ryger. Dem skal vi støtte og opmuntre til at forblive ikke-rygere,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen og fortsætter:

-”I Uge 22 vil vi gerne nå bredt ud med budskabet om, hvor afgørende det er for børns og unges sundhed, at forældre og andre voksne omkring dem spiller en aktiv rolle i deres liv. Hvis du tilbringer tid sammen med dit barn, taler med det og opmuntrer det til at deltage i sunde aktiviteter, så støtter du samtidig dit barn i at vælge en sund livsstil uden røg.”

-”Det er vigtigt, at vi voksne går sammen om at sikre, at børn og unge ikke opfatter rygning som en naturlig del af dagliglivet. Det gør vi blandt andet ved at tale med børn og unge om rygning, ved at lade være med at ryge foran børn, og ved at sørge for, at børn og unge under 18 år ikke har adgang til tobak.”

I forbindelse med Uge 22 vil der blive afholdt lokale arrangementer med fokus på forebyggelse af rygning. Departementet for Sundhed har i den forbindelse fået produceret drikkedunke med budskabet ”Vær sammen”, som er sendt til de kommunale forebyggelseskonsulenter. Drikkedunkene er oplagte at bruge til en fjeldtur eller til sportsaktiviteter sammen med dine børn.

Ryger du, og vil du benytte Uge 22 til at stoppe med at ryge, kan du tilmelde dig den gratis sms-service Røgfri Nu! på Peqqik.gl. I marts blev der uddannet 24 rygestoprådgivere fra hele landet, så du kan også tage kontakt til din lokale forebyggelseskonsulent og høre, hvilke muligheder der er for at deltage i et rygestopkursus.

Læs mere om Uge 22 her

 

 

For yderligere oplysninger kontakt Sundhedsfaglig konsulent Nadja Frederiksen på tlf: +299 34 66 76 eller e-mail: nafr@nanoq.gl.