vælg et emne
... eller vælg et emne

Inuuneritta Puljen støtter 42 sundhedsprojekter

29-04-2015

Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen, har netop uddelt 404.000 kr. fra Inuuneritta Puljen til i alt 42 forskellige sundhedsfremmende og forebyggende projekter. Der var 97 ansøgere til Inuuneritta Puljen i år.


Fokus i år er rettet mod projekter der omhandler børns, unges og familiers sundhed og livskvalitet, projekter der fremmer og motiverer til fysisk aktivitet og projekter der handler om forebyggelse inden for alkohol, hash og selvmord.

-”Det er en stor glæde, at der er så mange lokale kræfter, der har lyst til fremme sundheden i Grønland. Med støtte fra Inuuneritta Puljen kan de mange gode lokale initiativer blive til virkelighed i rigtig mange byer og bygder rundt om i landet,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen og fortsætter:

-”Mange af disse gode lokale initiativer støtter direkte op om Paarisa´s kampagne ”Omfavn ungdommen”, hvor voksne opfordres til at tage mere ansvar for børns og unges sundhed gennem samvær, deltagelse og dialog. Hovedbudskaberne i denne kampagne bygger på forskningsresultater om, hvad der nedsætter unges risiko for at indlede et forbrug af rusmidler.”

I år er indsatsår for fysisk aktivitet i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II. Der er givet støtte til projekter, der ligger inden for følgende områder:

• Fremme fysisk aktivitet: Gør maj sund, motionsudstyr, skiudstyr mm.
• International sommerlejr for børn og unge i Ittoqqortoormiit
• Projekter som aktiverer børn med udendørs aktiviteter som rundbold, klatring og fodbold

Næste ansøgningsfrist til Inuuneritta Puljen er 1.april 2016.
Næste års hovedtema er kost.
Du finder ansøgningsskema og yderligere information om Inuuneritta Puljen her

For yderligere oplysninger kontakt Sundhedsfaglig konsulent Lisa Christiansen tlf: +299 34 66 50 eller e-mail: lich@nanoq.gl og Kommunikationsmedarbejder Aqissiaq Møller Mathiassen tlf: +299 346690 eller e-mail: aqma@nanoq.gl