vælg et emne
... eller vælg et emne

Bekymrede patienter opfordres til at kontakte sundhedsvæsenet

30-03-2015

Psykiateren, som har fejlbehandlet en række patienter i Danmark, har også arbejdet på Dronning Ingrids Hospital i sammenlagt 9 uger tilbage i 2005 og 2006. Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen, opfordrer tidligere patienter til at kontakte sundhedsvæsenet, hvis sagen har givet anledning til bekymring.

Den omtalte psykiater har været ansat på Dronning Ingrids Hospital, psykiatrisk afdeling i sammenlagt 9 uger i år 2005-2006. Det drejer sig helt konkret om følgende uger: 41, 42, 49-52 i 2005 og uge 1, 4-5 i 2006.

-”Jeg forstår godt, hvis denne sag kan give anledning til spørgsmål hos patienter og pårørende. Hvis der er nogen, som føler sig bekymrede eller utrygge i forbindelse med denne sag, så vil jeg opfordre dem til at tage kontakt til sundhedsvæsenet og få en drøftelse om deres sygdom”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen, og fortsætter:

-”Heldigvis vurderer sundhedsvæsenet, at eventuelle fejldiagnoser eller behandlinger ville være blevet opdaget tidligt efter den påbegyndte behandling, fordi alle psykiatriske patienter regelmæssigt bliver tilset af speciallæger, sygeplejersker og sundhedsassistenter. Det er også vigtigt at fremhæve, at den pågældende psykiater ikke på noget tidspunkt har arbejdet alene, og at patienterne løbende er blevet tilset af det øvrige sundhedspersonale.”

Landslægeembedet, der er tilsynsmyndighed, er orienteret om sagen. Landlægeembedet er i gang med at belyse de meget korte ansættelser, den pågældende psykiater havde på psykiatrisk afdeling, med henblik på at vurdere hvilke anbefalinger Landslægeembedet skal give til Naalakkersuisoq for Sundhed.

Hvis du ønsker en samtale om din sygdom på baggrund af sagen, kan du kontakte sundhedsvæsenet, hvor du bor.

 

For yderligere oplysninger kontakt cheflæge Anne-Marie Ulrik på tlf: +299 34 43 00 eller e-mail: amu@peqqik.gl