vælg et emne
... eller vælg et emne

Ny formand for Alkohol- og Narkotikarådet

04-03-2015

Alkohol- og Narkotikarådet har holdt konstituerende møde. Som formand blev Britta Nielsen Johansen valgt, og erstatter dermed Nivé Heilmann. Uju Petersen fortsætter som næstformand.


Foto: Helle Nørregaard

Rådet er et rådgivende organ inden for forebyggelse, sundhedsfremme, kontrol og behandling indenfor rusmiddel- og ludomaniområdet. Rådet fungerer som rådgivende organ for Naalakkersuisut og for de involverede Departementer.

- ”Jeg glæder mig til godt og tæt samarbejde med Alkohol- og Narkotikarådet. Misbrug af rusmidler og ludomani er nogle af de højst prioriterede områder i vores folkesundhedsprogram Inuuneritta II. Misbrug ligger bag en meget stor del af de problemer, som børn, unge og familier har. Det kræver koordinering mellem alle instanser, at overvinde de udfordringer vi står over for på misbrugsområdet. Rådets tværfaglige og tværdepartementale sammensætning gør det muligt at finde fælles løsninger.” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen.

”Det er en stor glæde for mig at komme tilbage til Alkohol og Narkotikarådet. Jeg ser frem til samarbejdet med de øvrige medlemmer i Rådet og Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen”, siger den nye formand Britta Nielsen Johansen og fortsætter:

-”Det jeg ser som udfordringen i dag er, at selvom alkoholforbruget er faldet gennem årene og stadig er faldende, så viser tal fra politiet, at vold er meget udbredt. Antallet af sager, der bliver behandlet i kredsretten tyder på, at der er meget at tage fat på. De fleste kriminalitetssager heriblandt voldssager bliver begået i en beruset tilstand. Her bliver især børn og unge udsat for omsorgssvigt. I dagens Grønland skal vores børn og unge være dem vi vælger frem for rusmidler såsom alkohol og hash.”

I Rådet sidder følgende medlemmer:

Udpeget af Naalakkersuisoq for Sundhed:
• Britta Nielsen Johansen, repræsentant for børn og unge
• Helga Kristiansen, repræsentant for misbrugsbehandling
• Uju Petersen, repræsentant for sporten
• Christina Viskum Lytken Larsen, repræsentant for ludomaniområdet

Derudover sidder der repræsentanter for forskellige områder:

• Bjørn Tegner Bay, Grønlands Politi
• Gunnar Persson, Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender
• Birgit Niclasen, Departementet for Sundhed
• Eva Kirkegaard, Kanukoka
• Else Poulsen, Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke
• Vakant, Landslægeembedet

For yderligere oplysninger kontakt sundhedsfaglig konsulent Lisa Christiansen på tlf: +299 34 66 50 eller e-mail: lich@nanoq.gl