vælg et emne
... eller vælg et emne

Martha vil drøfte praksis med Sundhedsministeren

20-03-2015

På baggrund af sagen om psykiateren, som har fejlbehandlet en række patienter i Danmark, vil Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen tage initiativ til at mødes med den danske Sundhedsminister Nick Hækkerup for at drøfte praksis omkring orientering af de grønlandske sundhedsmyndigheder i lignende sager.

I går var den danske Sundhedsminister, Nick Hækkerup, kaldt i samråd om sagen om en psykiaters fejlbehandlinger og Sundhedsstyrelsens rolle. Her forklarede ministeren, at Færøerne og Grønland ikke straks var blevet orienteret om sagen, fordi der ikke har været tradition for at orientere om sådanne sager.

-”Jeg synes, det havde været naturligt, at Grønland straks var blevet orienteret, da Sundhedsstyrelsen blev bekendt med, at psykiateren, som har fejlbehandlet en række patienter i Danmark, også havde været ansat i Grønland”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen, og fortsætter:

- ”Vi blev først orienteret om sagen i marts i år, mens eksempelvis Norge og Sverige, hvor psykiateren også har virket, blev kontaktet af Sundhedsstyrelsen helt tilbage i 2012. Ministeren sagde under samrådet, at Grønland fremover vil blive orienteret på linje med de øvrige Nordiske lande. Jeg vil bede om et kort møde med Sundhedsministeren, så vi kan drøfte, hvordan Grønland bliver orienteret, hvis en lignende sag skulle opstå i fremtiden”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund Olsen.

 

For yderligere oplysninger kontakt Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen via Ministersekretær Lea Holm på +299 346605 eller e-mail leah@nanoq.gl