vælg et emne
... eller vælg et emne

Ernærings- og Motionsrådet opruster til indsatsåret for fysisk aktivitet

19-03-2015

Kim Godtfredsen indtræder ind i Ernærings- og Motionsrådet, og dermed styrkes rådets kompetencer i forhold til emnet fysisk aktivitet.

Ernærings- og Motionsrådet rådgiver Naalakkersuisoq for Sundhed om forebyggelse og sundhedsfremme inden for emnerne kost og fysisk aktivitet.

- ”Kim Godtfredsen har gennem hele sin karriere arbejdet med at fremme fysisk aktivitet blandt børn og unge, og er blandt andet stifter af Grønlandsk Skoleidræt. Der er ingen tvivl om, at Kim har meget at bidrage med i forhold til dette vigtige emne,” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed Martha Lund Olsen.

2015 er ifølge Folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II indsatsår for fysisk aktivitet. I Inuuneritta II er det overordnede mål for området fysisk aktivitet, at befolkningen opretholder en fysisk aktiv livsstil for at sikre et højt funktionsniveau langt op i årene og bremse udviklingen i forekomsten af overvægt og en række sygdomme.

I 2013-2019 er indsatsen rettet mod tre mål:

• At sikre 1 times skemalagt fysisk aktivitet dagligt i hverdagen for alle skolesøgende børn og unge under 18 år.

• At alle større arbejdspladser med overvejende stillesiddende arbejde sikrer, at medarbejderne har mulighed for at være fysisk aktive i arbejdstiden.

• At forbedre hele befolkningens mulighed for at leve op til de gældende anbefalinger for fysisk aktivitet.

Læs mere om Ernærings- og Motionsrådet her.

 

For yderligere oplysninger kontakt sundhedsfaglig konsulent Margit Sander Granlien på tlf: +299 34 66 38 eller e-mail: masg@nanoq.gl