vælg et emne
... eller vælg et emne

Hvad er Laktose- og Sakkaroseintolerans?

08-07-2014

En stor andel af den grønlandske befolkning lider af laktose- og sakkaroseintolerans, også uden at vide det

Nu har Departementet for Sundhed og Infrastruktur sammen med Ernærings- og Motionsrådet udgivet pjecer som giver gode råd og informationer til, hvordan man kan mindske gener i hverdagen ved at undgå bestemte fødevarer.

Laktose er et andet ord for mælkesukker, og findes naturligt i mælk og mælkeprodukter. Sakkarose er et andet ord for sukker og findes derfor i størstedelen af alle forarbejdede fødevarer og i søde sager. Når man lider af laktose- og/eller sakkaroseintolerans mangler man de enzymer der skal nedbryde disse sukkerarter, hvilket medfører fordøjelsesbesvær og mavesmerter.

”- Kost er et højt prioriteret tema i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II, fordi kost har en stor betydning for vores sundhed. Informationshæfterne omhandlende Laktose- og Sakkaroseintolerans har længe været efterspurgte, og indgår nu som en del af kostvejledningen, ”udtaler Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge.

Tre hæfter ”Laktoseintolerans”, ”Sakkaroseintolerans” og ”Sakkarose- & Laktoseintolerans”, udsendes netop nu til landets sygehuse, sundhedscentre, biblioteker og kan desuden også læses og downloades på Sundhedsportalen her

For yderligere oplysninger kontakt:
Formand for Ernærings- og Motionsrådet
Gert Mulvad på telefon +299 34 44 81 eller e-mail gm@peqqik.gl