vælg et emne
... eller vælg et emne

HUSK... at tegne en rejseforsikring

Det grønlandske sundhedsvæsen refunderer ikke de udgifter du har haft til sygehjælp under midlertidigt ophold uden for Grønland.
 Sundhedsvæsenet anbefaler, at du tegner en rejseforsikring. En rejseforsikring dækker alle udgifter i forbindelse med akut sygdom, behandling, hospitalsophold og medicin, samt hotelomkostninger og hjemtransport (Desuden dækker rejseforsikringen for ansvar og bagage). Rejseforsikringen dækker både offentlig og privat sygehjælp. Hvis du tegner en rejseforsikring, er det rejseforsikringens regler der er gældende.
Hvis du skal rejse uden for Grønland skal du have en rejseforsikring, der kan dække din hjemtransport og evt. et forlænget ophold i udlandet. Vær opmærksom på, at du skal tegne en rejseforsikring, der dækker udgifter til et forlænget sygehusophold, medicin/behandling og hjemtransport.

Dyr hjemtransport
Hjemtransporten kan blive meget dyr, og det kan derfor ødelægge din ferie, hvis du er nødt til selv at betale for en patienttransport fra udlandet til Grønland. Dette skal du være opmærksom på også kan gælde fra Danmark.

Bagageforsikring og afbestillingsforsikring
Det er ikke tilstrækkeligt at tegne en bagageforsikring, afbestillingsforsikring eller regne med at din almindelige private forsikring dækker.

Undersøg dit kreditkort
Hvis du har en rejseforsikring i forbindelse med dit kreditkort, er det vigtigt at undersøge præcis, hvad den dækker.

Hjemtransport og forlænget ophold
Grønlands Selvstyre og Sundhedsvæsenet dækker IKKE udgifter til hjemtransport og udgifter til forlænget ophold i udlandet. Det gælder også, hvis du rejser til Danmark.

Tandlægebesøg
I forhold til besøg hos tandlægen vil du kun få dækket akutte tilfælde, der ud fra en lægelig vurdering svarer til sygdom.

Akutte tilfælde i Danmark og Norden (Færøerne, Sverige, Norge, Finland og Island)
I Danmark og Norden er du dækket af en samarbejdsaftale i forbindelse med akut opstået sygdom, MEN du skal stadig være dækket gennem en rejseforsikring for at være sikker på at du får alle udgifter i forbindelse med hjemtransport, hotel og billetbooking dækket. 

Læs i øvrigt

Se Sullissivik under rejseforsikring eller følg linket her.

Generer pdfEmbed

Embed artiklen

"HUSK... at tegne en rejseforsikring". For at embedde artiklen på din side skal du kopiere nedenstående script og indsætte det i din html hvor artiklen skal ligge

Luk

Send til ven

Til e-mail

Dit navn

Besked

Luk

Tilbagemeldinger

Besked

Email

Luk

Abonnér på artikel

Din E-mail

Luk