vælg et emne
... eller vælg et emne

Det Grønlandske Patienthjem > Medicin

Det grønlandske Patienthjem er underlagt de danske regler om ordination og håndtering af medicin og har derfor intet centralt medicinlager. Vi får leveret medicin fra et apotek til den enkelte patient efter ordination fra læger fra Rigshospitaler eller andre hospitaler. Der er et større arbejde i at koordinere medicinhåndtering, derfor er det vigtigt at patienter medbringer deres sædvanlige medicin til mindst 3 uger.

Ved dosisopstart på patienthjemmet er det vigtigt at patienten kommer med et dansk Fælles Medicin Kort (FMK) medicin liste skema, som kan pakkes ud fra. Det er vigtigt at patienterne kommer med de gamle æsker samme dag eller gerne dagen før de får æsker udleveret.  Æskerne kan leveres 4 hverdage mellem 9-15 på farmakonomens kontor.

Det er vigtigt at patienter der selv administrerer deres medicin, kommer mindst 3 dage før de løber tør, så patienthjemmet kan nå at bestille nyt. Patienterne skal også huske at sikre sig, de har forstået lægens melding om deres medicin. Patienthjemmet kan prøve at hjælpe, men i sidste ende er det patientens eget ansvar.

Patienter kan henvende sig på farmakonomens kontor 4 dage om ugen, hvis de har spørgsmål til deres medicin. De kan også rette deres henvendelse hos plejen, udenfor farmakonomens kontortider.

Dosisæsker bliver som udgangspunkt ikke udleveret i weekender. Plejepersonalet doserer til næstkommende hverdag, for patienter der ankommer i løbet af weekenden.