vælg et emne
... eller vælg et emne

Forældre for en dag?

Vil du gerne være forælder for to dage?
Vil du gerne passe en baby-dukke?
Går du i 9. klasse?


Fakta

Går du i 9. klasse, så har du måske mulighed for at passe en elektronisk Real Care® dukke i to døgn. Dukken opfører sig som et rigtigt spædbarn. Den skal skiftes, mades, kærtegnes og lægges i seng. Og så ”sladrer” den, hvis du mister tålmodigheden og for eksempel efterlader den derhjemme hos dine forældre.

Hvis du og din klasse får besøg af Dukkeprojektet, vil du først blive forberedt på forældrerollen. Du og din klasse undervises i, hvilke behov et spædbarn har, og hvordan man passer dukken. Vi vil bl.a. også diskutere, hvad det vil sige at være forældre, og hvad en ”god forælder” er. Herefter vil alle dem som har lyst få udleveret en dukke.

Når du har passet dukken, kan vi sammen aflæse, hvordan det er gået. Dukken har indbyggede sensorer, så den registrerer hvordan den er blevet passet. Vi skal i klassen også tale om de erfaringer I har gjort jer med dukkerne. Vi skal også tale om, hvilke tanker I nu gør jer om at få børn.

Vi slutter forløbet af med seksualundervisning og undervisning i brug af prævention. Du og din klasse bestemmer selv om jeres lærer skal være til stede. Seksualundervisningen vil bl.a. være vejledning i et sundt sexliv, diskussion af forskellige former for seksualitet, men også bestå af en række sjove øvelser bl.a. ’kondomstafet’.


Ønsker du at passe en dukke
Kan du få din lærer til at sende en forespørgsel til  en dukke-underviser ved at skrive til paarisa@nanoq.gl

 

Generer pdfEmbed

Embed artiklen

"Forældre for en dag?". For at embedde artiklen på din side skal du kopiere nedenstående script og indsætte det i din html hvor artiklen skal ligge

Luk

Send til ven

Til e-mail

Dit navn

Besked

Luk

Tilbagemeldinger

Besked

Email

Luk

Abonnér på artikel

Din E-mail

Luk