vælg et emne
... eller vælg et emne

Vinderne af Røgfri Klasse 2015

16-12-2015

Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen, har udpeget vinderne af Røgfri Klasse 2015. Førstepladsen og præmien på 30.000 kr. går til 1.-8. klasse fra Aadap Atuarfia, Akunnaaq og andenpladsen og præmien på 15.000 kr. går til 6.x fra Tasiilami Alivarpi, Tasiilaq.

 

Temaet for årets Røgfri Klasse konkurrence er voksenansvar, og Departementet for Sundhed har modtaget mange flotte og kreative bud på, hvordan en røgfri kampagne kan se ud. I alt har 12 klasser deltaget i konkurrencen.

- ”Det har været svært at finde vinderne blandt de mange flotte bud på en kampagne. Årets to vinderklasser har bidraget med to meget forskellige bud på, hvordan opgaven kan løses. Begge vinderklasser har vist årets tema på en fin og kreativ måde. Stort tillykke til vinderne,” udtaler Naalakkersuisoq Doris Jakobsen.

1.-8. klasse fra Aadap Atuarfia har vundet førstepladsen med følgende begrundelse:

  • Eleverne har udarbejdet flotte plancher, der bl.a. viser røgens skadelige virkning på kroppen.
  • Eleverne har på en kreativ og nytænkende måde arbejdet med konkurrencen i flere forskellige fag. De har bl.a. samlet cigaretskodder, talt dem og regnet ud, hvor mange penge cigaretterne har kostet.
  • Eleverne har inddraget den lokale butik og børnehave i et samarbejde omkring forebyggelse af rygning, og har på denne måde tænkt kampagnens budskab ind i en større kontekst.

Vinderne af Røgfri Klasse 2015.

6.x fra Tasiilami Alivarpi har vundet andenpladsen med følgende begrundelse:

  • Eleverne har lavet et eventyr, der har en fin morale og et budskab, der både kan forstås af børn og voksne.
  • Eventyret er en nytænkende formidlingsform, som med kreative virkemidler, farver og fine illustrationer formår at vise konkurrencens tema på en sjov og lettilgængelig måde.

Se 6x's eventyr her.

I perioden 16. december 2015 – 13. januar 2015 vil vindernes kampagnemateriale være udstillet på Landsbiblioteket i Nuuk.

Læs mere om Røgfri Klasse konkurrencen her.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl