vælg et emne
... eller vælg et emne

Plan for rusmiddelbehandling af børn og unge

11-07-2019

Naalakkersuisut har nu vedtaget en plan for behandling af rusmidler og spil hos unge. Som Naalakkersuisoq Martha Abelsen siger: ”Vi har virkelig manglet en plan for tilbud til børn og unge, der selv har rusmiddelproblemer. Jeg vil følge dens implementering tæt”.

Planen vil blive implementeret løbende i de enkelte kommuner over de næste 3 år. Helt bevidst bygger den på allerede implementerede forebyggelsesindsatser som Kammagiitta (forebyggelse af mobning) og ThinkInuk (fremme af børns robusthed). 

For unge med begyndende problemer med rusmidler er planlagt særlige lokale aktiviteter og tilbud på skoler og uddannelsesinstitutioner, mens behandlingen knyttes op på de eksisterende Allorfikcentre i Qaqortoq, Nuuk, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat. 

Derudover vil der komme tilbud til forældre, der har børn med rusmiddelproblemer og børn opvokset i hjem med rusmiddelproblemer. 
Martha Abelsen fortsætter: ”Jeg er glad for at planen er så konkret og at implementeringen gøres enkel ved at knytte tilbuddet til børn og unge sammen med de eksisterende tilbud i Allorfik og giver mulighed for at samarbejde med familiecentrene og med kommunale indsatser. Tillykke til os alle med det nye tilbud”. 

"Plan for tilbud til børn og unge, der har problemer med rusmidler og pengespil" kan læses her.

For yderligere oplysninger kontakt Departementschef Tine Pars på tlf.: +299 55 75 57 eller e-mail: tine@nanoq.gl