vælg et emne
... eller vælg et emne

Vælg sporten – sig nej til hash!

06-06-2018

Høj puls og sved på panden. Glæden ved en vellykket aflevering. Holdets fælles begejstring, når det lykkes at score et mål. Sport giver masser af glæde og fælles oplevelser. Det er budskabet i en ny kampagne fra Grønlands Idrætsforbund og Departementet for Sundhed og Forskning, der opfordrer unge til at vælge sporten og sige nej til hash.

Nivi, Ari, Milka, Daniel og Nukarleq er fem lovende unge sportsudøvere med hver sin sportsgren: Håndbold, futsal, badminton, Taekwon-Do og langrend. De ved, hvad sport kræver i form af disciplin og hårdt arbejde, og de ved, hvad sport giver i form af glæde, styrke og sammenhold. De har valgt sporten, og de siger nej til hash. Det fortæller de om i fem korte film som er en del af kampagnen, der lanceres under Pan Am 2018 i Nuuk i juni måned.

- ”Jeg håber, at kampagnen vil inspirere unge til at vælge sporten. Målet med kampagnen er at få flere unge til at opsøge sunde fællesskaber og fravælge hash. Vi ved fra blandt andet Island, at deltagelse i sunde fritidsaktiviteter er med til at forebygge at unge bruger hash og andre rusmidler,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed og Forskning, Doris J. Jensen.

- ” Vi har et fælles ansvar over for vores børn og unge, som er vores fremtid – derfor er det også vigtigt, at vi bringer budskabet om sunde værdier, som kan være med til at udvikle folkesundheden og give målgruppen inspiration til at opsøge sporten fremfor det usunde”, siger Grønlands Idrætsforbunds bestyrelsesformand, Nuka Kleemann.

”Vælg sporten – sig nej til hash!”- kampagnen kan opleves i forbindelse med Pan Am 2018 og grønlandsmesterskaberne i 2018 og 2019. Kampagnen består blandt andet af bannere, som vil blive hængt op i idrætshallerne, og tv-spots som vil blive vist på KNR og Facebook. Kampagnen er produceret i samarbejde med Malou Media.

For yderligere oplysninger kontakt:

Departementet for Sundhed og Forskning: Ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl

Grønlands Idrætsforbund: Udviklingskonsulent Aviaaja Geisler på tlf.: +299 34 81 50 eller e-mail: aviaaja@gif.gl