vælg et emne
... eller vælg et emne

Kofoeds Skole kan selv henvise til rusmiddelbehandling

26-03-2018

“Når en af vores elever ønsker behandling for sit rusmiddelproblem, så skal behandlingen startes med det samme. Hvis det er for besværligt eller der går for lang tid, så kan det være at motivationen er væk, når tilbuddet kommer. Derfor kontaktede vi Allorfik. De tog det meget positivt op,” siger leder af Kofoeds Skole i Nuuk, Gujo Thorsteinsson.

Det viste sig, at Allorfik allerede har åbnet for muligheden for at institutioner og virksomheder selv kan henvise til rusmiddelbehandling uden om de kommunale sagsbehandlere. Det sker gennem en samarbejdsaftale, hvor institutionen påtager sig de forpligtelser, med at følge op efter behandlingen og at hjælpe eleven med at indrapportere effekten af behandlingen til Allorfik.

“Vi er meget glade for samarbejdet med Kofoeds Skole. Vi håber det vil blive en god fødselsdagsgave til dem. De er den første institution vi laver dette samarbejde med, så det er også vigtigt for os.” siger Birgit Niclasen, leder af Allorfik. Hun fortsætter: “Vi håber at andre virksomheder og institutioner vil følge efter. Det er slet ikke besværligt. Kontakt os endelig”.

Med samarbejdet kan Kofoeds Skoles personale selv udfylde de elektroniske henvisningspapirer og Allorfik kan så snart de modtager dem visitere til behandling.  Hvis eleven  har andre problemer kommer sagsbehandleren ind over når behandlingen er startet, men kun hvis der er et behov og eleven ønsker det. 

Kontakt:
Læge, DrPH Birgit Niclasen, leder af Allorfik, mail: bivn@allorfik.gl, tlf. 523832
eller Gujo Thorsteinsson, leder af Kofoeds Skole i Nuuk, tlf. 580226

Se også: www.allorfik.gl