vælg et emne
... eller vælg et emne

Borgerne i Kuummiut har fået nok af alkoholmisbrug og ludomani

13-06-2017

I Kuummiut, hvor Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Doris Jakobsen holdt fælles borgermøde mandag, var der fokus på alkohol, uddannelse og erhvervsmuligheder.

Om alkohol sagde borgerne, at det er på tide at nedbringe problemerne med ludomani og alkoholmisbrug, og der var forslag om at gøre det forbudt at drikke på udendørs arealer.

For nogle år siden havde børnene i bygden holdt en demonstration, hvilket havde hjulpet en overgang på alkoholproblemerne. ”Vore børn får først en god fremtid, når vi ikke længere misbruger alkohol, og når vi står sammen om at ændre vores adfærd” var et af budskaberne fra det velbesøgte borgermøde. 

En østgrønlandsk misbrugsbehandler, mere oplysning om rusmidler og mulighed for familiebehandling stod også på ønskelisten hos borgerne.

På uddannelsesområdet var der fokus på, at der er brug for uddannede og stabile lærerkræfter, hvis resultaterne i folkeskolen skal blive bedre, der er brug for flere kurser for timelærerne, problemet med mangel på praktikpladser må løses, der må gøres noget for de bygdebørn, der bliver smidt ud af deres kollegier og ikke mindst bør der være flere fritidsaktiviteter.

”Vi må selv tage initiativ til flere aktiviteter og ikke blot vente på, at andre gør noget”, var en af de afsluttende bemærkninger fra borgermødet.

Bygderådet havde endvidere forslag om, at der blev etableret fragt af hellefisk i større både fra Sermiligaaq til Kuummiut for at øge sikkerheden for fiskerne og øge indhandlingen til fiskefabrikken i Kuummiut.

 

 

For yderligere oplysninger kontakt departementschef Tine Pars på tlf.: 55 75 57 eller e-mail: tine@nanoq.gl