vælg et emne
... eller vælg et emne

Hashproblemet er alt, alt for stort

12-04-2017

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, har afholdt borgermøde i Aasiaat, og temaet var hashproblematikken. Også i Aasiaat mente borgerne, at hash fylder alt for meget og flere udfordringer gik igen fra søndagens borgermøde i Ilulissat.

- ”Det er rigtig bekymrende, at vi hører, at misbruget bliver givet videre fra forældre til børn. Det kan vi ikke sidde overhørig. Vi har brug for redskaber til at gribe ind i disse familier og til at stoppe den problematiske adfærd, så både børn og forældre kan gå en bedre fremtid i møde,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Til borgermødet var der igen flere interesserede, som mødte op og diskuterede. Der var flere repræsentanter fra kommunens lokale forebyggelsesudvalg som deltog meget aktivt i borgermødet. Nogle af budskaberne fra dem var, at der bør rettes ekstra fokus på Aasiaat og andre uddannelsesbyer.

Forebyggelsesudvalget mener ikke, at det kan nytte, at de unge kommer til Aasiaat og lærer at ryge hash, idet hash giver langvarige indlæringsproblemer og udfordringer med at kunne færdiggøre en uddannelse. Til borgermødet deltog igen 4 medlemmer af Familie og Sundhedsudvalget, samt den kommende borgmester, Ane Hansen.

- ”Det glæder mig utrolig meget, at der er fokus på hashproblemet både i Inatsisartut og i kommunalbestyrelsen. Vi er nødt til at arbejde og stå sammen – borgere, virksomheder, NGO’er og politikere - hvis vi skal gøre en forskel,” siger Agathe Fontain. 

For nærmere information kontakt Ministersekretær Nauja Møller på mobil +299 58 26 54.