vælg et emne
... eller vælg et emne

Naalakkersuisut baner vejen for stop af alkoholsalg i Savissivik

07-11-2016

Et flertal af borgerne i bygden Savissivik har ønsket, at der lukkes for salg af alkoholholdige drikke i bygden. Naalakkersuisut har netop vedtaget en ny bekendtgørelse, der imødekommer ønsket om forbud mod salg af alkohol i Savissivik.

Naalakkersuisut har netop godkendt forslaget til en ny bekendtgørelse om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke i Qaasuitsup Kommunia. Bekendtgørelsen regulerer salg og udskænkning for Qaanaaq og bygderne Qeqertat, Savissivik, Siorapaluk, Aappilattoq, Kangersuatsiaq, Kullorsuaq, Innaarsuit, Naajaat, Nuussuaq, Tasiusaq, Nutaarmiut og Upernavik Kujalleq.

Den nye bekendtgørelse, som medfører et stop for salg af alkohol i Savissivik, træder i kraft i dag d. 7. november. I Qaanaaq og de øvrige bygder er reglerne for salg og udskænkning uændrede.

- ”Nalaakkersuisut har valgt at imødekomme Savissiviks ønske om et stop for salg af alkohol i bygden. Ønsket om et forbud mod salg af alkohol bunder i borgernes ønske om at fremme trivslen blandt bygdens børn og familier. Det ønske kan vi kun bakke op omkring,”  udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

I januar 2016 blev der afholdt en vejledende afstemning om salg af alkohol i Savissivik. Der var et flertal, der stemte for at lukke for salget af alkohol.

Kommunalbestyrelsen besluttede efterfølgende at indstille til Naalakkersuisut, at der indføres forbud mod salg af alkohol i Savissivik. Af indstillingen fremgår det blandt andet, at man er bekendt med, at der i Savissivik kan være et stort forbrug af alkohol i perioder, og at følgen af dette er, at mindreårige børn kan blive udsat for omsorgssvigt af deres forældre på grund af dette problem.

Departementet for Sundhed har på denne baggrund udarbejdet forslaget til den ny bekendtgørelse om salg og udskænkning af alkoholdige drikke i Qaasuitsup Kommunia, som Naalakkersuisut netop har vedtaget.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl