vælg et emne
... eller vælg et emne

Mental sundhed på dagsordenen ved Arctic Circle

10-10-2016

Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen var blandt de mere end 400 talere ved Arctic Circle 2016 Assembly som fandt sted i Reykjavik fra den 7. til 9. oktober.

Doris Jakobsen talte ved den session, der handlede om mental sundhed i Arktis:

-”Vi har nogle fælles udfordringer omkring den mentale sundhed på tværs af Arktis, som blandt andet kommer til udtryk i vores meget høje selvmordsrater. Jeg var glad for at drøfte muligheder og løsninger på disse udfordringer med deltagerne ved Arctic Circle Assembly”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen og fortsætter:

-”Årsagerne til selvmord er komplekse, men vi ved, at en opvækst præget af alkoholmisbrug og overgreb øger risikoen for selvmord. Derfor lægger vi rigtig mange kræfter i at forhindre det udbredte misbrug af alkohol og hash som ødelægger familierne. Vi vil bryde den onde cirkel og sætte familiernes trivsel på dagsordenen.”

Under sit ophold i Island besøger Doris Jakobsen det islandske behandlingscenter, som primært arbejder med misbrugsbehandling af alkohol og hash og som har et varieret behandlingstilbud tilpasset forskellige typer af misbrugere.

Den islandske misbrugsbehandling bygger på en motiverende tilgang og kognitiv terapi. Disse metoder benyttes også i det nye misbrugsbehandlingstilbud i Grønland som trådte i kraft i januar 2016 med oprettelsen af Allorfik.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl