vælg et emne
... eller vælg et emne

Tag snakken i Uge 18

02-05-2016

Uge 18 er ugen, hvor vi sætter fokus på vores alkoholkultur og drikkemønstre. Overskriften for årets Uge 18 er voksnes ansvar for at forebygge, at børn og unge drikker alkohol. Med sloganet ”Tag snakken” opfordres vi til at tale med vores børn - også om alkohol.

 

-”Det er dejligt, at der igen i år er så stor opbakning til at markere Uge 18, og jeg håber, at debatten bliver livlig. Vi har valgt at sætte fokus på voksnes ansvar og mulighed for at støtte børn og unge i en sund livsstil”, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen og fortsætter:

-”Det er afgørende for børn og unges sundhed, at forældre og andre voksne omkring dem spiller en aktiv rolle i deres liv. Når vi taler med vores børn, bruger tid sammen med dem og støtter dem i en aktiv fritid, støtter vi dem samtidig i et sundt liv uden tobak, alkohol og andre rusmidler.”

Uge 18 tager afsæt i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II’s mål om at forebygge, at børn og unge starter et misbrug, at begrænse synligheden af påvirkede voksne og at reducere alkoholforbruget mest muligt.

Læs mere om Uge 18 her.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl