vælg et emne
... eller vælg et emne

Støt dit barn i et liv uden røg – Tag snakken

30-05-2016

Tendensen er både tydelig og positiv: de unge vælger i stigende grad tobakken fra. Selvom din 13-årige søn eller datter statistisk set er i langt mindre risiko for at begynde at ryge i dag end for bare 6 år siden, er der stadig meget, du kan gøre for at støtte dit barn i en sund livsstil uden røg.

Vi voksne har både ansvaret og muligheden for at påvirke vores børns sundhed i en positiv retning, ikke mindst når det handler om at undgå tobak, alkohol og andre rusmidler. I Røgfri Uge 22 sættes der fokus på voksnes ansvar for børn og unges sundhed, med budskabet: ”Tag snakken”.

-”Vores budskaber er enkle og handlingsorienterede. Brug tid sammen med dit barn. Tal med dit barn – også om tobak og rusmidler. Støt dit barn i en aktiv fritid. Hvis du følger disse råd, støtter du dit barn i en sund livsstil,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen.

I forbindelse med Uge 22 vil der blive afholdt lokale arrangementer med fokus på forebyggelse af rygning. Departementet for Sundhed har i den forbindelse relanceret kampagnen ”Omfavn ungdommen.” De kommunale forebyggelseskonsulenter har fået tilsendt materiale til afholdelse af debatmøder og t-shirts, plakater, postkort og bolde.

Ryger du, og vil du benytte Uge 22 til at stoppe med at ryge, kan du tilmelde dig den gratis sms-service Røgfri Nu! her på Peqqik.gl. Du kan også tage kontakt til din lokale forebyggelseskonsulent og høre, hvilke muligheder der er for at deltage i et rygestopkursus.

Læs mere om Uge 22 her.

 

Plakat: Markering af Verdensdag mod tobak, 31. maj 2016 i Nuuk.


For yderligere oplysninger kontakt Sundhedsfaglig konsulent Nadja Frederiksen på tlf: +299 34 66 76 eller e-mail: nafr@nanoq.gl.