vælg et emne
... eller vælg et emne

Bedre forhold for patienter i Kangerlussuaq

Nu får patienter på gennemrejse deres eget venteværelse i Kangerlussuaq. Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse og Mittarfeqarfiit har netop indgået en lejeaftale om venteværelset fra d. 1. april 2015. Venteværelset vil blive taget i brug, når der er gennemført en mindre ombygning.


-”Under bygdeseminaret sidste år gjorde kommunefogederne mig opmærksom på behovet for at forbedre de ventende patienters forhold i Kangerlussuaq. Jeg har selv oplevet, hvordan en kræftsyg patient, måtte tilbringe 5 timer i den overfyldte kantine, fordi der ikke er indrettet et venterum til patienter i Kangerlussuaq. Jeg besluttede mig derfor for at arbejde for bedre vilkår for patienter på gennemrejse i Kangerlussuaq, og dette er også et mål i koalitionsaftalen,” siger Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Nordisk Samarbejde Doris Jakobsen og fortsætter:

-”Jeg er meget tilfreds med, at Naalakkersuisut allerede nu kan realisere koalitionsaftalens mål om at indrette et venterum for syge under gennemrejse i Kangerlussuaq. I løbet af foråret kan sundhedsvæsenet tilbyde væsentligt bedre forhold for rejsende patienter, når det nye venteværelse bliver taget i brug. Det er jeg sikker på, at vores syge medborgere og deres pårørende vil sætte meget stor pris på.”

Det nye venteværelse er på 44 m² og ligger i umiddelbar nærhed af sygeplejestationen i Kangerlussuaq.

 

For yderligere oplysninger kontakt konstitueret souschef Leif Grønvold Jensen på telefon +299 346616 eller e-mail legj@nanoq.gl