vælg et emne
... eller vælg et emne

Bliv Røgfri Nu! via sms

Et GRATIS nationalt tilbud skal nu hjælpe rygere til at blive røgfri via sms. Tilmeld dig Røgfri Nu! på peqqik.gl/1722

Departementet for Sundhed og Infrastruktur lancerer i forbindelse med Røgfri uge – Uge 22, en gratis sms-tjeneste, der skal hjælpe rygere i alle aldre med at blive røgfri.
Rygestoptilbuddet har et forløb på 8 uger, og vil give deltagerne støtte og gode råd igennem deres rygestop.

Det kan være svært at holde op med at ryge. Især hvis man ikke har mulighed for at få den hjælp og støtte man har brug for. 99 % af den grønlandske befolkning er i besiddelse af en mobiltelefon. Rygestoptilbuddet via sms giver nem og lige adgang for alle at deltage, uanset hvor i landet man bor.

”- Rygning er et område vi har særlig fokus på, hvad angår forebyggelse og sundhedsfremme. Dette tilbud skal ses som en del af udbygningen af tilgængelige rygestoptilbud, som forhåbentlig vil være med til at begrænse andelen af rygere i den grønlandske befolkning. Jeg håber at mange rygere vil benytte sig af tilbuddet om rygestop via sms - for deres sundheds skyld, ” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge.

I Grønland er rygning en af de største trusler mod folkesundheden. Mere end halvdelen af befolkningen over 15 år ryger. Rygning er yderst sundhedsskadeligt og øger risikoen for alvorlige sygdomme som hjertekarsygdomme og kræft, nedsat livskvalitet og for tidlig død.

Tilmelding
Her på peqqik.gl/1722

 

For yderligere oplysninger kontakt:
Sundhedsfaglig konsulent Nadja Frederiksen
Telefon +299 34 66 76 
E-mail nafr@nanoq.gl