vælg et emne
... eller vælg et emne

Medicin og attester  > Vacciner

Børnevaccination

 

Alle grønlandske børn tilbydes vaccination ifølge det grønlandske børnevaccinationsprogram. Der tilbydes gratis vaccination til 11 (for piger 12) infektionssygdomme. Børnevaccinationsprogrammet kan ses her på Landslægeembedets hjemmeside.

 

Rejsevaccination og anden vaccination

 

Vacciner, der ikke er en del af børnevaccinationsprogrammet, skal borgeren selv betale.

Rejsevacciner og vacciner udenfor børnevaccinationsprogrammet haves ikke fast på lager på sygehuse og sundhedscentre. Det anbefales derfor, at man tager kontakt til lægen og apoteket, og får recept og bestiller vacciner mindst 5 uger før vaccination, så de kan skaffes hjem.

Der ydes ikke rådgivning om hvilke vacciner, som anbefales på rejsen; der henvises til Statens Serums Instituts hjemmeside.

Vaccinerne skal betales ved bestilling. Se priserne på vaccinerne her. Hvis der efterspørges en vaccine, som ikke står på listen, kontaktes apoteket.

 

På Landsapoteket i Nuuk kan der betales med kort (Akiliut, Dankort, VISA, Mastercard og andre debitkort). Alle andre steder skal der betales kontant

 

Influenzavaccination

 

Årets influenzavaccination er tilgængelig i løbet af efteråret. Herefter tilbydes gratis vaccination af folkepensionister, kronisk syge og andre syge efter lægelig vurdering.

Alle andre skal betale for deres vaccine selv, hvis de ønsker den. Prisen på vaccinen er varierende efter produktionsomkostningerne, men koster ca. 100 kr.

På Landsapoteket i Nuuk kan der betales med kort (Akiliut, Dankort, VISA, Mastercard og andre debitkort). Alle andre steder skal der betales kontant

 

Arbejdsrelaterede vacciner

Vacciner i arbejdsrelateret sammenhæng udleveres ved dokumentation og betalingsoplysninger på arbejdsgiveren som betaler, eller ved forudgående aftale om betaling. Dette gælder f.eks. hundefangere, renovationsarbejdere, sundhedsfagligt personale og dyrlæger.

Priser på vacciner kan ses her. Husk at kontakte apoteket om bestilling af vacciner.