vælg et emne
... eller vælg et emne

Kampagner > Snak om det

VELKOMMEN TIL 'SNAK OM DET 
Alle børn kender nogen, der er ramt af psykisk sygdom. Vi har udviklet et nyt undervisnings-materiale til elever i 1.-7. klasse, som sætter fokus på, hvordan det er at være barn i en familie med psykisk sygdom. Snak om det. 
Materialet til ”Snak om det” er meget fleksibelt. Du kan selv vælge, hvor lang tid du vil afsætte - du kan bruge to timer eller en uge - og du kan vælge de øvelser, som du synes passer netop til din klasse (alle øvelserne kan downloades nederst på denne side). Der er både tegnefilm, snakkekort og lærevejledninger, som kan hjælpe dig med at tage hul på nedenstående emner. God fornøjelse – snak om det!

SNAK OM DET: I KLASSEN
Frederiks far er ramt af en psykisk sygdom, men indtil nu har ingen ovre i skolen kendt til det. Frederiks kammerater har godt lagt mærke til, at Frederik ikke vil have nogen med hjem og lege, ligesom Frederiks lærer har lagt mærke til, at Frederiks humør har ændret sig.


SKÆNDERIER

Malthes mor og far skændes meget. Tegnefilmen viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet ikke, at Malthe kan mærke, at deres skænderier forurener luften derhjemme. Men Malthe kan tydeligt mærke, hvordan skænderierne forurener luften, og hvordan hans forældre har det.

 ANGST

Amandas far er ramt af angst. Henne i skolen har Amanda svært ved at koncentrere sig. Hun tænker tit på sin far, og på om angsten har noget med hende at gøre? Heldigvis fortæller hendes farmor og farfar, at det aldrig er børnenes skyld, at deres forældre bliver ramt af en psykisk sygdom.

Læs mere om angst herDEPRESSION

Sofies mor er ramt af en depression. Sofie er hele tiden meget opmærksom på, hvordan mor har det. Hun har lange antenner, som hun bruger til at mærke stemningen derhjemme. Det er hårdt at have en mor, der er ramt af depression, men heldigvis får mor hjælp.
 

Læs mere om depression herADHD
Trine og Daniel er søskende. Daniel har ADHD. ADHD er lidt ligesom en skønhedsplet i hjernen. Nogle kalder det også for et usynligt handicap. Pga. skønhedspletten kan man have svært ved at sidde stille og koncentrere sig. Man kan også glemme at lytte til, hvad andre siger og komme til at gøre andre sure, når man leger, fordi man ikke når at tænke over, hvad man siger og gør. Det er ikke af ond vilje!

 

Læs mere om ADHD her.Download og læs desuden pjecer om:
Bipolar lidelse her
Borderliner her 
Skizofreni her